Energirådgivning for bedrifter: Spar store summer på strømregningen med disse eksperttipsene

«`html

Med dagens stadig økende energipriser, er det mer viktig enn noen gang for bedrifter å se på hvordan de kan redusere sitt energiforbruk og dermed sine energikostnader. Energi er en betydelig utgift for mange selskaper, og besparelser her kan frigjøre verdifulle ressurser som kan brukes andre steder i virksomheten.

Energirådgivning kan være nøkkelen til ikke bare å spare penger på strømregningen, men også til å bidra til en mer bærekraftig drift. En kvalifisert energirådgiver kan hjelpe din bedrift med å identifisere de mest effektive måtene å redusere energiforbruket på uten å ofre operasjonell effektivitet.

En metode for å oppdage hvor man kan gjøre forbedringer, er gjennom en grundig Enova støtte til energikartlegging. Energikartlegging avslører hvordan og hvor din bedrift bruker mest energi, og identifiserer dermed muligheter for energisparing og effektivisering.

Hvorfor fokusere på energieffektivisering?

Energieffektivisering handler om mer enn bare å kutte kostnader; det bidrar også til bedriftens bærekraft og miljøvennlige profil. Ved å fokusere på energioptimalisering, viser du at din virksomhet tar miljøansvar alvorlig, noe som kan forbedre omdømmet og tiltrekke kunder som verdsetter bærekraftighet.

Nøkkeltips for energisparing for bedrifter

Gå over til LED-belysning

Bytt ut tradisjonelle lyskilder med LED-alternativer. Dette enkle skiftet kan redusere energiforbruket til belysning med opptil 60 %.

Optimaliser byggets temperatur

Justering av temperaturen i dine lokaler, spesielt utenom arbeidstid, kan resultere i betydelige energibesparelser.

Invester i energivennlige apparater

Erstatt eldre, energislukende maskiner og utstyr med nyere, mer energieffektive modeller for ytterligere energibesparelser.

Forståelse av energiledelse

Energiledelse omfatter både overvåking og kontinuerlig forbedring av energibruk i en organisasjon. Det starter med en grundig gjennomgang av dagens energiforbruk og inkluderer etablering av energimål og handlingsplaner for å nå disse målene.

Roller av en energirådgiver

En energirådgiver har den faglige ekspertisen som kreves for å analyse og foreslå strategier for energieffektivisering. Deres ansvar inkluderer alt fra energikartlegging til implementering av energitiltak og monitoring av resultater.

Bærekraftig energibruk i din bedrift

Ved å velge grønne energiløsninger og fokusere på energioptimering, kan din bedrift oppnå både økonomiske og miljømessige fordeler. Slike endringer kan også forbedre arbeidsmiljøet og bidra til innovasjon.

Slik kan du dra nytte av Enova-støtte

  • Ta initiativ til energikartlegging for å få oversikt over forbruksmønstre og ineffektiviteter.
  • Benytt deg av Energikartlegging for borettslag og andre relevante Enova-støtteordninger for å redusere initialkostnadene ved implementering av energieffektiviseringstiltak.
  • Vurder potensielle investeringsstøtter for større energieffektiviseringsprosjekter.

Oppsummering

Med en bevisst tilnærming til energiforvaltning og -besparelse kan bedrifter store som små oppnå signifikante besparelser på strømregningen samtidig som de bidrar positivt til miljøet. I samarbeid med en kvalifisert energirådgiver kan din bedrift identifisere og implementere de mest lønnsomme energieffektiviseringstiltakene, dra nytte av statlige støtteordninger og posisjonere seg som en ansvarlig og moderne virksomhet for fremtiden.

«`

Hva er en energirådgivers ansvar?

En energirådgiver er en sentral fagperson for både eiere av bygg og bolig, som sitter med kompetanse til å kunne vurdere en større energioptimalisering eller oppgradering av bygget ditt. En energirådgiver gir råd tilpasset din situasjon og veiledning rundt nødvendige energitiltak.

Hvorfor energikartlegging?

Vanskelig å få oversikt over bygningsmassens tilstand og vite hvor du skal sette inn tiltak? Da kan du få hjelp av energiingeniører, som avdekker hvor du kan spare strøm og forteller deg hvordan du kan gjøre det. Ikke minst – du får vite akkurat hva det vil koste. En energikartlegging gir verdifull informasjon om bygningsmassens tilstand, funksjonsgrad og ikke minst innsparingspotensial.

Hvilke tiltak kan garantert få ned strømregningen i næringsbygg?

Store næringsbygg har ofte høyt energiforbruk. Her får du noen eksperttips som raskt kan hjelpe deg å realisere kostnadskuttene.

1. Skru ned belysningen innendørs og skru av lyset etter deg

2. Bytt ut lysrør til LED-lys

3. Juster til riktig temperatur

4. Skru av enkelte utendørlys rundt bygg og eiendom

5. Senk ventilasjonen

6. Benytt deg av støtteordninger som tilbys av Enova

Hvordan kan jeg få støtte og rådgiving fra en kvalifisert energirådgiver?

I mange tilfeller kan energikostnadene reduseres betydelig, noe som skaper plass i budsjettet til andre ting dere heller ønsker og trenger å prioritere penger på. Kontakt en kvalifisert energirådgiver for å få skreddersydde råd og veiledning tilpasset din bedrifts situasjon.

Hva slags informasjon kan jeg forvente fra en teknisk gjennomgang utført av en energirådgiver?

En teknisk gjennomgang resulterer i en utfyllende rapport med dagens tilstand og tiltaksliste, inkludert analyser av forbruksverdier for tekniske anlegg, vurdering av tilstanden på store energiforbrukere, kartlegging av bruk av bygget med driftstider, kartlegging av bygningsmessige uregelmessigheter, kontroll av tekniske anlegg, og vurdering av oppvarming.

Hvordan kan energieffektivisering i næringsbygg bidra til kostnadsbesparelser?

Energieffektivisering i næringsbygg kan redusere energikostnadene betydelig, frigjøre midler i budsjettet for andre formål, samtidig som det bidrar til mer bærekraftig drift. Ved å implementere tiltak anbefalt av en energirådgiver kan din bedrift oppnå betydelige kostnadsbesparelser på lang sikt.

TERMOENERGI NORGE AS
Leif Weldingsvei 16
3208 Sandefjord

TERMOENERGI NORGE AS